رویدادها

دعوت می‌کنیم به این همبستگی بپیوندید و در روزهای ۲۸ تا ۳۰ تیرماه (۱۹-۲۱ July) با اقدام‌های مشترک و مستقل درهرجا و به هرشکل «زندگی برای همه؛ جنگ برای هیچ‌کس» را به صدایی بلند و خواستی فراگیر تبدیل کنیم.

در این صفحه می‌توانید فعالیت‌های خود را ثبت کنید. بهتر است روز و زمان و محل فعالیت مشخص باشد.

  • همه ی شبکه ها و تشکل ها

    مکاتبه (بازنشر) نامه با نهادهای بین المللی و منطقه ای معادل
    پیام گذاری در صفحات و شبکه های اجتماعی فعالین ضد جنگ و اینفلونسرهای سراسرجهان
    شرکت در طوفانهای تویتری

  • تشکل های علمی و دانشگاهی

    نشست و انتشار مقاله

  • فعالين کودکان

    نمایشگاه و مسابقات نقاشی؛ یادداشت و پیام
    روایت گویی از همبستگی در جنگ (پاسداشت زندگی) و فجایع جنگ(ضدیت جنگ با زندگی)

  • ورزشکاران

    رکاب زنی؛ گوه پیمایی و قله رفتن؛ شنا و…

  • هنرمندان

    برگزاری نمایشکاه آثار؛ ساخت و نشر و بازنشر موسیفی؛ شعر، نفاشی؛ کاریکاتور؛ ؛ تجسمی؛ پرفورمانس؛ رقص و…

  • فعالين محیط زیست

    درخت کاری و …

  • فعالين معلولين

    حضور گروهی در اماکن عمومی
    روایت گویی از فجایع جنگ و همبستگی هایی که زندگی را پاس میدارد

  • عموم مردم(داخل کشور)

    پیامهای صوتی و تصویری و عکس
    گذاشتن پیامهای حمایت طلبی در صفحات سلبریتی ها و فعالین مدنی و ضدجنگ
    روشن کردن شمع و نزری و شبربنی و گل و …
    روایت گویی از همبستگی در جنگ (پاسداشت زندگی) و فجایع جنگ(ضدیت جنگ با زندگی)

  • مردم و فعالين مدنی خارج کشور

    تجمع؛ فستیوال و کارنوال و …
    پیامهای صوتی و ویدیویی

  • انجمن حمایت از حقوق کودکان

    انجمن حمایت از حقوق کودکان و گروه کودکی انجمن جامعه‌شناسی ایران از امضا کنند گان و تشکل های عضو حرکت مدنی «زندگی برای همه-جنگ برای هیچ کس» برگزار می‌کند:

    🔴 نشست تخصصی: بررسی تأثیرات «شرایط ناپایدار» بر زندگی کودکان و اهمیت دستیابی به صلح پایدار 🔴

    🕒 زمان: دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۱۶:۰۰

    🎙 با حضور:

    شیوا دولت‌آبادی
    شهرام اقبال‌زاده
    افخم صباغ
    دبیر نشست: ثریا عزیزپناه

    📍 مکان: سالن اجتماعات انجمن حمایت از حقوق کودکان.
    آدرس: سیدخندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه سلطانی (قرقاول)، پلاک ۳۷

  • طیبه پُردل

    روز دوشنبه سی تیر کارگروهی در خصوص آموزش فعالان محیط زیست جهت دعوت اساتید دانشگاه، برزگرای کلاسهای آشنایی علمی با مباحث محیط زیستی، مصرف بهینه انرژی، مدیریت پسماند، صیانت از منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیستمان ،برگزار می نماییم.
    هدف رسیدن به این مهم که فعالین و کنشگران در پیگیرهای خود علم کافی به مسائل و مشکلات داشته و واکنش ها و اقدامات درستی داشته باشند.

  • زندگی علیه جنگ

    🟠دیوار دیجیتال شبانه| امشب ۲۹ تیرماه ساعت ۹

    حرکت مدنی «زندگی برای همه، جنگ برای هیچکس» با همسویی نهادها و فعالان مدنی آغاز شد. اما هدف هرگز متوقف شدن روی یک پیام واحد نبوده است. به همین دلیل از ابتدا همه‌ی افراد دغدغه‌مند جامعه را تشویق کردیم که از ۲۸ تا ۳۰ تیر با اقدامات و پیام‌های مستقل خود به این حرکت بپیوندند.

    ما می‌توانیم با ساختن فضای گفت‌وگو و شکل دادن به اقدامات و کنش‌های متکثر، همبستگی در دفاع از زندگی و علیه جنگ را فراتر ببریم و به حرکتی معنادار در جامعه تبدیل کنیم.

    بیایید از نوشتن باهم شروع کنیم. امشب، ۲۹ تیر، ساعت ۹ در استوری‌های اینستاگرامی خود و با استفاده از هشتگ #زندگی_علیه_جنگ بنویسید.
    با توجه به جایگاه فردی، اجتماعی و یا نهادی شما زندگی کردن علیه جنگ برای شما چه معنایی دارد؟

    ۱۲ روز جنگ اخیر را چطور علیه جنگ زندگی کردید و این روزها را چطور می‌گذرانید؟ چطور می‌توانیم بایستیم و مقاومتی علیه نظامی‌گری در منطقه ایجاد کنیم؟ چطور می‌توانیم به جنبش ضد جنگ که در جهان در حال پویش است بپیوندیم؟

  • فریبا ابتهاج از طرف مرکز صلح و محیط زیست. اعلام حمایت این مرکز از رویداد زندگی علیه جنگ

    در ضرورت پاسخ مثبت به فراخوان “زندگی علیه جنگ”
    مرکز صلح و محیط‌زیست به این حرکت مردمی می پیوندد

    به نام خدا
    ذات و ماهیت جنگ، خونریزی و نامردمی است؛ نابودی انسان و انسانیت است، در حالیکه این، همه “تراژدی” نیست. جنگ ها و مخاصمات مسلحانه با تخریب منابع طبیعی، آلوده کردن منابع آب ناشی از انفجارها و به آتش کشیدن جنگل ها و مراتع در اثر اصابت پرتابه ها، سرمایه زندگی و سلامت انسان ها را نابود می کنند.

    به همین دلیل و در پی جنگ های وسیع و ویرانگر در جهان، اکنون قوانینی در حوزه حقوق محیط زیستی پدید آمده که مربوط به مخاصمات مسلحانه است. شاخص‌ترین سند در این زمینه، پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو مصوب سال های ۱۹۴۹ و ۱۹۷۷ بوده که در بند ۳ ماده ۳۵ آن از ممنوعیت به‌کارگیری ابزار جنگی مضر به محیط زیست سخن گفته شده و ماده ۵۵ پروتکل نیز حمایت از محیط زیست طبیعی هنگام درگیری‌ها را مورد تأکید قرار داده است. همچنین اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی ICC که از ۲۰ سال پیش در شهر لاهه برای رسیدگی به جنایات جنگی تشکیل شده، تخریب محیط زیست را براساس ماده ۸، جنایت جنگی اعلام کرده است.

    اما متاسفانه همه این قوانین و دادگاه‌ها نتوانسته اند مانع از جنگ ها شوند. این خود دلیلی است بر اینکه ما، صداهای مستقل و مدنی با اتحاد و انسجام، یک‌صدا فریاد بزنیم:
    زندگی برای همه، جنگ برای هیچ‌کس.

    مرکز غیردولتی صلح و محیط زیست که از سال ۱۳۸۵ تاکنون هر ساله به مناسبت «روز جهانی پیشگیری از تخریب محیط‌ زیست هنگام جنگ‌ها و درگیری‌های مسلحانه» نشست های علمی و حقوقی با حضور اساتید، حقوقدانان، نمایندگان سازمان های مرتبط و سفرای کشورهای درگیر جنگ برگزار کرده و دغدغه صلح و حفاظت از طبیعت دارد، امسال نیز این رویداد را با تاکید بر “زندگی برای همه، جنگ برای هیچ‌کس” برگزار خواهد کرد.

    همچنین این مرکز خواستار توجه بیشتر دولت به نهادهای مدنی و سازمان های غیردولتی است که متاسفانه به واسطه نگاه امنیتی در برخی دولت ها، محدود و حتی گاه از حیض انتفاع خارج شده اند. دولت ها باید بدانند که تضعیف نهادهای مدنی جز آسیب به انسجام ملی نتیجه ای ندارد. بدون تردید تحقق “زندگی بدون جنگ” فقط با پشتیبانی ملی مردمی امکان پذیر است.

    #زندگی_علیه_جنگ
    #LifeAgainstWar
    #الحیاه_ضد_الحرب

  • پیام فاطمه گوارایی

    پیام فاطمه گوارایی در همبستگی با خرکت مدنی« زندگی برای همه- جنگ برای هیچ کس»

    به نام خدای صلح

    زندگی برای همه ؛ جنگ برای هیچ‌کس
    فاطمه گوارایی

    امروز سایه سنگین جنگ بر سر منطقه و میهن ما گسترده شده است. از یک‌سو اسرائیل، با حملات جنایت‌کارانه‌اش علیه مردم بی‌دفاع غزه و سوریه از یک‌سو و نیز تجاوز به مرزهای میهنی و سرزمینی ایران از سوی دیگر ، منطقه را به سوی شعله‌ور شدن بیشتر سوق می دهد و از سوی دیگر، جناح‌های افراطی در داخل ایران، با شعارهای هیجانی و ماجراجویی‌های نظامی، کشور را به لبه پرتگاه نزدیک‌تر می‌کنند.

    ما اقدامات جنگ‌افروزان آن‌سوی مرز را محکوم می کنیم، ولی با کسانی نیز که در درون خانه ما بر طبل جنگ می‌کوبند، فاصله ای بس طولانی داریم.
    ما صدای نسلی هستیم که جنگ را دیده، زخمی که هنوز از جراحات آن خون می‌چکد.
    ما زندگی می‌خواهیم، برای مردم ایران، برای کودکان غزه و سوریه ، برای همه انسان‌ها.
    ما از مرگ نمی‌ترسیم، اما حق داریم برای زندگی بجنگیم ؛ نه برای مرگ.
    حرکت ما دعوتی‌ست برای کنار گذاشتن خشونت، برای همدلی میان ملت‌ها، برای رویاندن امید در دل ویرانه‌ها.
    ما در برابر منطق جنگ، منطق حذف، منطق نفرت ایستاده‌ایم.
    از فلسطین تا اوکراین، از یمن تا ایران، از افغانستان تا سودان؛ صدای ما یکی‌ست. ما می‌گوییم:

    🔸 نه به قربانی شدن مردم ایران در بازی قدرت‌های جهانی
    🔹 نه به تجاوز به مرزهای ملی و میهنی ما
    🔸 نه به افتادن در تله افراطیون

    این صدا را بلند کنیم، پیش از آن‌که دیر شود:

  • پیام دکتر سعید مدنی

    پیام دکتر سعید مدنی در همبستگی با حرکت مدنی «زندگی برای همه – جنگ برای هیچ کس»

    تعهد به دنیایی همراه با صلح و عاری از خشونت مستلزم نبردی دائمی برای بهروزی انسانهاست. صلح طلبی هنوز مهم است زیرا میراث تلخ نبودن صلح، یعنی جنگ، نابرابری و استبداد، تا سالها مانع احیای پیوندهای انسانی می شود.

  • رویداد شبکه کمک

    ❇️در همبستگی با حرکت مدنی «زندگی برای همه – جنگ برای هیچ‌کس» شبکه کمک در روز دوشنبه، ۳۰ تیرماه، برنامه‌ای با عنوان «۱۲ روز جنگ؛ روایت‌های شبکه کمک» برگزار می‌کند.

    🔹این رویداد با دعوت از اعضای شبکه کمک برای بازگویی‌ روایت‌های آن‌ها در دوره ۱۲ روزه جنگ تدارک دیده شده و همچنین دلایل شبکه کمک از حمایت این حرکت مدنی بررسی می‌شود.

    🔹این برنامه دعوت عمومی ندارد.

    🔹محورهای این برنامه به شرح زیر است:

    ۱) روایت از آنچه از این دوازده روز در تشکل خود پدید آمد.
    ۲) روایت از جامعه مخاطب تحت پوشش تشکل خود که چه وقایعی در این دوازده روز برای آنها حادث شد.
    ۳) روایت از یک نمونه خاص از اتفاق درس اموزی که در جامعه مخاطب و یا تشکل خود رخ داد.
    ۴) روایت از فرصت احتمالی که در این مدت در تشکل خود فراهم شد.
    ۵) روایتی از اقدامات پیشگیرانه ای که قبل از جنگ برای بحران انجام‌داده اند و یا برای آینده در نظر دارند و می تواند برای تشکل های دیگر راهگشا باشد.

  • پیام دکتر محمدجواد غلامرضا کاشی

    همبسـتگی گـاهـی مـانـع اسـت گـاه جـامـع. همبسـتگی مـانـع، رویـاروی دیـگری اسـت. نـحوی ائـتلاف اسـت بـرای سـتیز بـا دیـگری. تجـربـه حـیات سـیاسـی بـه طـور طـبیعی ایـن سـنخ از همبسـتگی را طـلب مـی کـند. عـرصـه سـیاسـت مسـتعد سـتیز و رویـارویـی اسـت و هـر دو طـرف سـتیز، نـیازمـند آنـکه بـا کـسانـی ائـتلاف کـنند تـا در عـرصـه مـنازعـه غـلبه کـنند. همبسـتگی مـانـع اجـتناب نـاپـذیـر اسـت، امـا مـشکل از جـایـی آغـاز مـی شـود کـه بـه یـک عـادت واره تـبدیـل شـود، بـه مـثابـه یـک سـاخـتار بـر رفـتار و گـفتار یـک دوره یـا جـریـان سیاسی غلبه کند.

    متن کامل

  • پیام دکتر حسن طایی

    اینک تعامل و آشتی با جهان به مثابه یک رویداد سرنوشت سازدر مقابل کشور ما قرار گرفته است. در صورت وقوع چنین رخدادی اقتصاد و جامعه ایران ورق تحول آمیزی خواهد خورد. این تعامل اگر چه نمی تواند “باقیمانده اثر پس از حذف عامل”(نزدیک به پنجاه سال خصومت ورزی با دنیای خارج) را از بین ببرد، اما افق تازه ای در مقابل کشور ما خواهد گشود. ما به عنوان بخشی از جامعه مدنی ایران اطمینان داریم که این افق گشایی می تواند تنزل سطح رفاهی ۵۰ درصدی ۵۰ ساله گذشته را بتدریج در چارچوب جامعه ای آزاد و دمکراسی در ساحت حکمروائی مطلوب ترمیم کند. البته داشتن اراده و همکاری لازم بین کارگزاران اقتصادی و بازیگران اجتماعی شرط لازم تعامل و آشتی با جهان، و خردمندی و هوشمندیایشان شرط کافی برای این تعامل است. آنچه در این بازی برای ایرانیان از اهمیت بسزائی برخوردار است، رفع سایه شوم و شر جنگ است چرا که جنگ یعنی جنایت و هلاکت، خرابی و آوارگی، نا امیدی و ناخوشی، خونریزی و قساوت، فقر و بینوائی و …

    متن کامل

  • شیرین برق‌نورد

    اپیزود من در فیلم گروه حرفه، مستندسل که در سال ۱۳۹۲ همراه با بخش زن مستندساز ساخته‌ایم، به جنگ و تجربه‌های عینی افرادی اختصاص دارد که همیشه در ارتباط با آن با در محل کارم در آن ایفای‌نقش می‌کردم. به همین که چقدر این تمام کودکی و اوایل نوجوانی من در دل جنگ هشت‌ساله ایران و عراق سپری شد.

    مطلب کامل

  • مژگان احمدیه

    زندگی؛ این موهبت یگانه‌ی شگفت‌انگیز و لذت‌بخش را با همه‌ی جلوه‌های زیبایی‌ بی‌بدیلش و دستاوردهای حاصل از دانش و تجربیات بشری در چرخه زندگی و مرگ را، تنها در صلح و آرامش می‌توان زیست و تداوم بخشید.

    مطلب کامل

  • کمال اطهاری

    جنگ برآیند چالش‌های اقتصادی-اجتماعی، و در اساس ناشی از سلطه‌جویی‌ها و برتری‌جویی‌های طبقاتی، و ملی‌گرایی، قوم‌گرایی، و ایدئولوژی های افراطی بوده و هست.
    حل این مسائل هرچند تا تحقق همه‌ی اصول حقوق بشر برای تک تک انسان‌ها به درازا خواهد کشید، اما شرط لازم و مقدم برای کوتاه‌تر و کم رنج تر کردن تحقق آن، توقف و جلوگیری ازجنگ است.

  • حوریه خانپور کنشگر حقوق زنان و محیط زیست

    🕊زندگی برای همه، جنگ برای هیچ کس
    به نام خدای صلح و آزادی
    ما خواهان بازگشت به خرد گفتگو، اخلاق،  آزادی، عدالت و زندگی هستیم.
    ما می‌خواهیم صدای زندگی در ایران باشیم.
    نه قربانی خاموش سیاست‌های مرگبار
    زندگی هدیه‌ای‌ست از آفتاب، از نسیم، از لبخند کودکانه‌ای در کوچه‌های آرام.
    صلح، زبان مشترک دل‌هاست، نوایی که مرز نمی‌شناسد و نژاد و نام را نمی‌پرسد.
    ما برای مهر زاده شده‌ایم، نه برای نفرت؛ برای ساختن، نه ویران‌گری.
    در جهانی که گل‌ها می‌شکفند، چرا باید گلوله‌ها حرف بزنند؟
    باشد که روزی، همه بخندیم بی‌آنکه از صدای انفجاری بلرزیم.
    باشد که:
    زندگی از آنِ همه باشد،
    صلح از آنِ همه باشد،
    و جنگ، از آنِ هیچ‌کس.

    ۳۰ تیر ۱۴۰۴
    🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊

در مورد برنامه و ایده‌های خود بنویسید

آدرس ای‌میل شما منتشر نخواهد شد